Deel dit artikel
-

Geen koper te vinden voor ‘Duitse Hyves’

Het lukt uitgever Georg von Holtzbrinck niet om een koper te vinden voor VZ Netzwerke, de Duitse tegenhanger van Hyves.

Een paar maanden heeft investeringsbank Goldman Sachs geprobeerd om een kopers te vinden voor de profielensites schülerVZ, studiVZ en meinVZ. Tevergeefs, zo blijkt nu.

De uitgeverij uit Stuttgart kocht de profielensites met bijna 20 miljoen gebruikers in 2007 voor 85 miljoen euro. Facebook was toen nog een kleine speler en Holtzbrinck dacht een troef in handen te hebben op de groeiende markt met social media. De uitermate snelle groei van Facebook was toen niet te voorzien.

Goldman Sachs heeft zijn werk beëindigd. Holtzbrinck zit vast een de tanende profielensite. In de komende drie maanden met een nieuw jasje de VZ-sites een nieuw elan geven. Het is de vraag of dat gaat lukken, maar er is geen nood aan de man.

Eerder deze week werden financiële resultaten van VZ Netzwerke bekend. De winst bedraagt enkele miljoenen euro’s en de omzet groeide afgelopen jaar met 30 procent.

Uit bereikcijfers blijkt echter dat de opkomst van Facebook ook in Duitsland een zwaar stempel drukt op de lokale profielensites. De bezoekcijfers zijn met driekwart gedaald. In juni 2010 hadden de sites nog 437 miljoen bezoeken en 11,4 miljard pageviews. Een jaar later zijn nog dat maar 172 miljoen bezoeken en 3,2 miljard uitgeserveerde pagina’s.

Foto: Terry Ballard (cc)

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond