Deel dit artikel
-

Geldprijs Android-wedstrijd naar nieuwe iPhone-apps

Jelle Prins van het bedrijf Moop.me won 50.000 dollar in de programmeerwedstrijd van Google. Het geld wordt ingezet om zijn bedrijf verder uit te breiden. Ironisch genoeg richt Prins zich vooralsnog op de ontwikkeling van iPhone-applicaties.

Google trok een kleine 2 miljoen dollar aan prijzengeld uit om de ontwikkeling van Android-applicaties een oppepper te geven. Tussen alle winnaars zaten 3 applicaties van Nederlandse bodem. Een daarvan was Prins die, samen met 2 andere ontwikkelaars, 50.000 dollaar won met hun iNap Arrival Alert-applicatie voor Android.

Prins: "Wat de andere 2 ontwikkelaars met het geld gaan doen, weet ik niet." Zelf wil hij zijn bedrijf Moop.me uitbouwen tot een groot softwareproductiebedrijf. "De aandacht die wel al krijgen voor onze andere applicaties, zorgt ervoor dat andere bedrijven ook bij ons terecht komen wanneer ze een iPhone-applicatie willen."

Zijn winnende applicatie werkt met gps en waarschuwt reizende gebruikers wanneer ze bijna op de plek van bestemming zijn. Handig, wanneer de treinreiziger even in wil dutten.

Zolderkamerwerk

De markt voor het ontwikkelen van applicaties is ‘booming‘, meent Prins. Maar dan gaat het nog vooral om de mobiele applicaties voor de iPhone. "De markt moet nog volwassen worden. Het is nu nog veel zolderkamerwerk waarbij mensen even snel wat geld verdienen aan een applicatie die ze in de App Store plaatsen." Maar volgens Prins bouw je daar geen bedrijf mee op.

Moop.me past een andere strategie toe. "Wij focussen ons aan ene kant op apps voor bedrijven. Die willen in App Store aanwezig zijn. Dat is vaak meer voor promotiedoeleinden, maar je ziet nu ook dat bedrijven steeds meer nuttige roepassingen willen." Daarnaast ontwikkelt zijn bedrijf applicaties voor de werkvloer. "Die komen niet in de App Store terecht. Het zijn bijvoorbeeld applicaties voor toestellen van ambtenaren. We richten ons op nichemarkten."

Potentie

Op moment is voor mobiele applicaties iPhonemarkt groter dan Androidmarkt. Prins: "We hebben voor beide platforms een applicatie gemaakt." De app voor Android was gratis, het programmaatje voor de iPhone ging weg voor een klein geldbedrag. "Toch werd de applicatie voor de iPhone 60 keer meer gedownload dan de tegenhanger. Ik heb hetzelfde beeld gezien bij andere applicaties die voor beide platforms werden gebouwd. Dat geeft de potentie aan."

Voor Moop.me valt er vooralsnog weinig te verdienen aan het Android-platform. "Al ben ik er wel van overtuigd dat dat gaat komen", aldus Prins.

Muziek

Een andere winnaar in de Android-wedstrijd was de applicatie SongDNA van 8projects en Dedicado. Dit programaatje zoekt informatie op over muzieknummers. Ook hiervan is al een iPhone-variant. Marco Valent ontwikkelde de Android-versie. Het prijzengeld gaat in de verdere ontwikkeling van de applicatie zitten, voor beide platforms.

De derde Nederlander die met een prijs naar huis ging, is een lid van Tweakers.net. Hij ontwikkelde een augmented reality-game, SpecTrek.

Deel dit bericht

3 Reacties

Dedicado

De juiste URL van Dedicado is: http://dedicado.nl/

Arnoud

Overigens is Jelle Prins ook lid van Tweakers (net als 301.000 anderen ;)). De ontwikkelaar van de Android-app is echter een andere medewerker van zijn bedrijf Moop.me, zo staat op hun site 🙂

Jelle

@Arnoud: klopt, post weinig, lees veel. Voornamelijk actief in de foto-fora wanneer ik tijd heb voor de fotografie!Menno (ontwikkelaar Android app) & Melvin zijn ongetwijfeld ook lid van Tweakers.net.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond