Deel dit artikel
-

Emerce nomineert Europa’s Beste Startups 2012

Emerce lanceert de Emerce’ Best European Startups 2012. Deze lijst is de afgelopen maanden samengesteld door de redactie van Emerce met behulp van VC’s, bankiers, M&A-specialisten en journalisten uit heel West-Europa.

De criteria voor de startups zijn dat ze minder dan vijf jaar geleden zijn opgericht, een minimale omzet hebben van meer dan twee miljoen euro en gevestigd zijn in Europa.

Gijs Vroom (uitgever Emerce): “We zien veel Amerikaanse online bedrijven wereldwijde bekendheid hebben en vaak de grootste in hun categorie zijn. De innovatie komt daar grotendeels vandaan door een combinatie van durfkapitaal, ondernemerschap, kennis en lef. Maar Europa heeft óók haar parels. Online ondernemers die de landsgrenzen overgaan en internationaal bedrijven uitrollen. Dat is misschien nog wel knapper dan de Amerikanen, die één enorm taalgebied hebben.”

De volgende bedrijven behoren tot de top tien: Adyen, Criteo, Gidsy, iZettle, SoundCloud, Spotify, Vente-Privee, WeTransfer, Wonga en Zalando. Op 25 oktober kan men tijdens Emerce eDay in Rotterdam kennismaken met vertegenwoordigers van deze startups en zal de nummer één European Startup 2012 bekend worden gemaakt.

Foto: Gavin Langille (cc)

Deel dit bericht

7 Reacties

Piet

Goed om te lezen dat Soundcloud, Gidsy en WeTransfer al meer dan 2 miljoen winst draaien 😛

Jelle

Spotify heeft denk ik het meeste recht op een overwinning!

Gijs Vroom

@Piet, Min 2 mln omzet, stond verkeerd in bericht. Nu wel goed.

Peter Engel

Goed initiatief!

Saskia

Gaat goed met Nalden (WeTransfer).

LENTstyles

WeTransfer is toch echt wel super handig!

homezy.nl

Ik zou voor spotify gaan, die dienst is echt ideaal…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond