Deel dit artikel
-

Gevecht over internetbelasting breekt los

De Advisory Commission on Electronic Commerce (ACEC) wil tijdens bijeenkomsten op 14 en 15 september in New York een inventarisatie maken van alle mogelijkheden voor belastingheffing op Internet en dit op schrift te stellen. Ongetwijfeld zal een verhit debat ontstaan, aangezien de 19-koppige Commissie bestaat uit zowel felle voor- als tegenstanders van internetbelasting.

In december zullen de commissieleden tijdens een bijeenkomst in San Francisco besluiten over welke punten zij het eens kunnen worden. Dit zal de voorlaatste fase zijn, voordat zij hun definitieve advies presenteren aan het Congres op 21 april 2000. In totaal geven twaalf organisaties hun standpunten over internetbelasting en de impact daarvan op micro-, meso- en macroniveau. Enkele adviesorganen zijn Ernst & Young, Consumer Alert, the National Governors Association, de Europese Unie en de OECD.

De ACEC is in 1998 ingesteld door het Amerikaanse Congres en bestaat uit industrieleiders, gouverneurs, leden van belangenorganisaties en overheidsfunctionarissen. Tijdens de aankomende tweede bijeenkomst in New York kunnen deze partijen wel eens fel gaan discussiëren, omdat de meningen over het onderwerp ver uiteen liggen.

De instelling van de ACEC is onderdeel geweest van de 1998 Internet Tax Freedom Act. Deze wet beschikte dat de online belasting voor 3 jaar bevroren zou worden en dat de commissie in die tijd de gevolgen van belastingheffing op Internet zou onderzoeken.

De vorige bijeenkomst van de Commissie was in juni en toen meldde accountantsbedrijf Ernst & Young dat het ontbreken van internetbelasting geen wezenlijk negatieve invloed heeft op lokale- en staatsinkomsten.

TechWeb

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond