Deel dit artikel
-

Gibson Les Paul luidsprekers

Gibson heeft voor het eerst onder haar gitaarmerknaam een serie luidsprekers uitgebracht met als inspiratie één van haar bekendste gitaarmodellen: de Les Paul.

Oorspronkelijk is Gibson een gitaarmerk dat in de jaren vijftig bekendheid verwierf met de iconische Les Paul-gitaar. Ondertussen is Gibson een muziekinstrumenten- en pro-audiofabrikant, met bekende merken als Onkyo, Steinberg, Tascam en Philips CE onder haar hoede. Heel vreemd is het dus niet dat deze luidsprekers het licht zien, alle rechten en alle kennis is onder één dak te vinden.

De Gibson Les Paul Reference monitors zijn gelanceerd op de NAMM-muziekbeurs in Anaheim (VS). Ze zijn verkrijgbaar in drie maten en drie verschillende kleurafwerkingen, naar de Les Paul-gitaarversie: cherry, tobacco burst en cherry burst. Zelfs de curves van de kast (of moeten we het body noemen?), zijn overgenomen van de gitaar. Zoals hieronder is te vergelijken met de Vintage Sunburst.

De kleinste luidspreker, de Les Paul 4 Reference, heeft een 4-inch woofer en een 1-inch titanium tweeter. Weegt maar liefst vijf kilo, is 26 cm hoog, heeft een 100-Watt versterker aan boord en kost 599 dollar. De Les Paul 6 Reference, een 6-inch woofer, weegt acht kilo, is 36 cm hoog, 250-Watt versterker en kost 799 dollar. De Les Paul 8 Reference, ook een 6-inch woofer, 47cm hoog, veertien kilo zwaar, 250-Watt versterker en kost 999 dollar.

De serie is gericht op professioneel gebruik in de studio, maar in combi met een iPhone of draadloze voorversterker, denk ik dat de gitaarliefhebber hier in de huiskamer ook heel veel luisterplezier aan zal hebben.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond