Deel dit artikel
-

Gilt Groupe bijna verkocht voor poedelprijs

Vier jaar geleden was de Amerikaanse online modewinkel Gilt Groupe nog een ‘unicorn’, meer dan een miljard waard. Het ziet ernaar uit dat de shop binnenkort voor een kwart van die waardering van de hand gaat.

De Wall Street Journal weet dat een van de oudste retailers van Noord-Amerika, 3,5 eeuw oud, Hudson’s Bay, op het punt staat om Gilt Groupe te kopen voor 250 miljoen dollar.

Gilt haalde afgelopen jaren een kleine 300 miljoen dollar venture capital op en deed vorig jaar een omzet van 600 miljoen dollar. De grote beloftes konden niet worden waargemaakt, winstgevendheid ook niet, en nu gaat de onderneming van de hand tegen een fractie van de waardering van vier jaar geleden.

Vermeend koper Hudson’s Bay zou Gilt willen integreren met zijn retailmerk Saks Off 5th. Dat is een winkel met een aantal filialen in New York City. Mogelijk krijgt Gilt een store in store-positie, maar dat staat nog niet vast.

Behalve een bekend merk krijgt de koper ook een internationale database met betalende klanten in handen. Ook in Nederland, waar Gilt zegt zeventig procent van zijn assortiment te kunnen leveren.

Hudson’s Bay Company is ook eigenaar van Galeria Kaufhaus uit Duitsland.

Foto: Financial Times (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond