Deel dit artikel
-

GM ziet af van online autoverkoop op eBay

Autofabrikant General Motors (GM) stopt met een experiment om nieuwe auto’s online te verkopen op eBay. Dealers verkochten tijdens de test niet meer auto’s. Het experiment leidde juist tot te lage boden van consumenten.

GM bood op eBay nieuwe auto’s aan van dealers uit Californië. Het experiment dat 7 weken duurde is geen succes te noemen.

Zo vertelt GM aan The Wall Street Journal dat het aantal sales dat te danken was aan de deal ‘relatief klein’ was. Er was wel genoeg belangstelling vanuit het publiek en de test leverde 15.000 leads op voor autodealers in Californië.

Dealers laten The Wall Street Journal weten dat veel consumenten brachten een ‘belachelijk laag’ bod uit, die onmogelijk tot een verkoop konden leiden.

Consumenten konden voor de auto’s op eBay niet opbieden tegen andere bieders. Er was alleen de mogelijkheid om een auto direct te kopen, of een bod uit te brengen, rechtreeks aan de dealer.

Het distributiekanaal van autoverkoop is nog niet goed naar online vertaald, al vinden er wel regelmatig nieuwe experimenten plaats. De vraag hoe autofabrikanten en dealers het internet serieus kunnen nemen als verkoopkanaal speelt al langere tijd.

In ons land is Marque Joosten, directeur van Zomoto.nl een pleitbezorger van de online verkoop van nieuwe auto’s. Hij meent dat het huidige distributiekanaal voor autoverkoop op de schop gaat. Het vernieuwde Auto.nl, onderdeel van het Zomoto-netwerk, gaat rechtstreeks auto’s verkopen aan de consument. Het gaat om ex-leaseauto’s en later om nieuwe.

Bron foto: tronics (CC)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond