Deel dit artikel
-

‘Google Eemshaven wil dataopslag verdubbelen’

Google wil de omvang van de data-opslag in de Eemshaven minimaal verdubbelen. De totaalinvestering komt daarmee boven de 1 miljard euro. Dat meldt het Dagblad van het Noorden op basis van een aanvraag van dochterbedrijf Greenbox Computing.

Volgens de aanvraag komen er nog drie grote datahotels bij op de 45 hectare die het technologieconcern reeds had aangekocht naast de N33 in de Eemshaven. De bouw daarvan wordt volgend jaar afgerond.

De tekeningen (onder) suggereren dat de nieuwe centers groter worden dan die er momenteel gebouwd worden.

B821049083Z_1_20160113203103_000+G65MN377_8
Google heeft de locatie destijds gekozen vanwege de aanwezige elektriciteitscentrales. Het bedrijf begon ooit in Eemshaven met een klein datacenter, met een capaciteit van 20 megawatt.

Google vertelt niet waarvoor de datacenters precies gebruikt worden, maar aangenomen wordt dat alle diensten in EMEA worden ondersteund vanuit Groningen.

Google nuanceert het bericht van het Dagblad van het Noorden. Een aanvraag is nog geen definitieve investering, laat een woordvoerder weten.

Afgelopen week werd ook bekend dat Microsoft een derde datacenter gaat bouwen in het Noordhollandse Middenmeer. Met de investeringen en ontwikkelplannen van Microsoft zijn naar verluidt enkele honderden miljoenen euro’s gemoeid.

Capture

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond