Deel dit artikel
-

Google Health dossiers en 0900-wachten aangepakt

De koers van Yahoo steeg niet, maar die van Amazon wel, terwijl EA een vreemde tweede bod deed op Take Two. De Wired-uitgever koopt Ars Technica, Google Health start met medische dossiers en op NRC.tv debuteert Kamagurka.

Onze voorspelling voorspelling gisteren dat de koers van Yahoo flink zou stijgen als gevolg van de heropende gesprekken tussen Microsoft en Yahoo kwam niet uit. De koers van Yahoo bleef tijdens de beurshandel en erna nagenoeg gelijk en kwam niet boven de 28 dollar uit.

Dat was mede het gevolg van een artikel in Wall Street Journal dat het alternatieve plan van Microsoft de opdeling van Yahoo behelst met onder meer de verkoop van het aandeel van Yahoo in het Chinese portaal Alibaba. In het resterende Yahoo zou Microsoft dan een minderheidsaandeel nemen. Dit voorstel zou op tafel zijn gekomen tussen bankiers van beide kampen. Yahoo zou er lauw op gereageerd hebben.

Het eerste doel van Microsoft is, vermoeden we, Yahoo uit de armen van Google drijven. Nu het nog kan. Dat zou al winst zijn voor Microsoft. Om te beginnen zouden Microsoft en Yahoo dan samen optrekken in het zoeken en de zoekreclame, zo luidt de verwachting.

Google Health dossiers

Google maakte bekend dat haar dienst Google Health gelanceerd is. In de uitleg staat dat er met een aantal ziekenhuizen en andere instellingen overeenkomsten zijn gesloten om medische informatie te importeren.
Dit is voor Europa nog niet het geval. Het delen van medische informatie met derden is beperkt tot de partijen waaraan je toestemming geeft, maar Google kan wel trenddata halen uit de individuele gegevens. Ook werkt Google samen met een aantal partners die betrouwbaar geacht moeten worden.

Google houdt zich overal aan de wet: dat betekent dat Google de politie in India de data van een querulant overhandigde waarop de man gearresteerd kon worden. Hij bezigde vulgaire taal over een politicus, Sonia Gandhi, op zijn profiel op sociaal net Orkut van Google.

Vervolging AOL

Een andere speler in dit spculatiespel over grote fusies en overnames, AOL, beleeft de naweeën van een fraudeschandaal van zes jaar geleden, waarbij de reclameopbrengsten in de boeken met 1 miljard dollar te hoog werden opgevoerd. De vervolging van acht AOL-bazen van destijds is het gevolg ervan.

De hoogst vervolgde chef is de ex-CFO van AOL-moederbedrijf Time Warner, John Michael Kelly, daarna de bekende verkoopchef David Colburn. Colburn schikt met drie anderen de zaak met de toezichthouder SEC voor een bedrag van 8 miljoen dollar, maar het resterende kwartet onder wie Kelly gaat in verweer. Time Warner zelf schikte de zaak eerder met de SEC voor 300 miljoen dollar en schrapte in 2003 de ‘AOL’ uit haar naam AOL Time Warner.

Ars Technica overgenomen

Na de overname van Cnet opnieuw een acquisitie van een tech-uitgave van formaat. De Wired-uitgever koopt Ars Technica. Conde Nast Publications erkent dat Ars Technica, al in 1998 opgericht door Ken Fisher en Jon Stokes is vooral de laatste jaren snel uitgegroeid tot een belangrijke uitgave.

Het is onze favoriete techuitgave geworden vanwege de juiste dosering van een grote kennis van zaken met een gefundeerde mening over de kwesties die er spelen. Overigens begon Conde Nast ook weer met Webmonkey.com voor ontwikkelaars en wil nieuwsdienst HotWired.com herlanceren.

Raar bod op Take Two

Zoals verwacht kwam er een nieuw bod van Electronic Arts op Take Two, de maker van ‘Grand Theft Auto’. Waar iedereen een hogere prijs verwachtte dan van het eerdere bod van 25,74 dollar per aandeel, blijft die gelijk. De deadline voor Take Two-aandeelhouders om te reageren is verschoven naar 16 juni.

Dat betekent dat EA in feite geen echte interesse heeft in Take-Two, want de koers van het bedrijf stond vrijdag met ruim 27 dollar ruim boven de koers van het bod. EA’s bod had wellicht tot doel om die koers te laten dalen, maar dat lukte maar gedeeltelijk. De koers van Take-Two daalde met 0,7 procent en bleef met 26,90 dollar boven de koers van het bod.

Take Two baas Ben Feder zei dat Take-Two meer waard is, gezien het succes van Grand Theft Auto IV en de aankondiging dat Universal Pictures van het spel BioShock een film gaat maken.

Amazon in de lift

Wel goed nieuws voor de beleggers in Amazon. De waarde van Amazon steeg met een kleine 8 procent tot ruim 82 dollar na een opwaardering door Goldman Sachs. Die stelde een koersdoel van 98 dollar op grond van 20 procent verachte omzetstijging de komende jaren.

En in een poging haar waarde te verhogen bundelt News Corp. de reclameverkoop voor een aantal sites. In haar nieuwe ‘Worthnet.Fox’ net zijn onder meer de Wall Street Journal, Barron’s en MarketWatch opgenomen, de sites die News Corp. verkreeg met de overname van Dow Jones.

0900-wachttijden aangepakt

Het restant van World Online eist geld terug van ex-topman James Kinsella. Wol betaalde ruim 5 miljoen euro belasting voor hem in een lang lopende claim. een schikking over de naheffing van 50 miljoen.

Meer gedoe: Justitie wil aanpak van een site die persoonsdata publiceert over werknemers van de immigatiedienst IND. De site, Deportatiemachine genoemd, was zojuist al onbereikbaar. De Volkskrant linkte overigens niet.

Een nieuwe lobbysite van NLkabel is Marktwerkingtelecom.nl. Die laat zien hoeveel baat we hadden bij toegenomen concurrentie, maar verzwijgt de voip-ellende.

Aansluitend goed nieuws in de krant Telegraaf: "Bedrijven, zoals energieleveranciers en kabelaars, die klanten langer dan tien minuten in de wacht zetten, kunnen vanaf deze zomer rekenen op een stevige aanpak van telecomwaakhond Opta." Boetes tot 450.000 euro of een lijn afsluiten bij herhaling.

Meer goed nieuws: Wim de Bie vertrok helaas van het web, maar Kamagurka kwam. Gisteren de eerste aflevering ‘L’autoradio’. Als hij zo lang het hoge niveau van de tekeningen in NRC handelsblad weet te handhaven staat ons nog wat moois te wachten. En enthousiast voor muziek op datzelfde NRC.tv is Eric Corton via zijn webcam.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond