Deel dit artikel
-

Google koopt ophaalkluisjes

Google heeft 17 miljoen dollar neergeteld voor het Canadese BufferBox. Dat levert kluisjes voor het ophalen van online bestelde artikelen.

Het is een duidelijke indicatie dat Google serieuze plannen heeft om met Amazon te concurreren. Laatstgenoemde heeft al eigen kluisjes die onder meer bij winkelketen Staples worden geplaatst.

BufferBox uit Waterloo is echter nog een zeer kleine speler met honderd kluisjes eind volgend jaar in heel Canada. Op dit moment staan er maar paar kluisjes in Waterloo en Toronto.

De startup ontstond op de Universiteit van Waterloo en is opgezet door studenten in mechatronica. De eerste financiering van 25.000 Canadese dollar kwam van de VeloCity Venture-fonds van de universiteit zelf.

De kluisjes van BufferBox werken via een pincode, waarna automatisch het kluisje met de bestelde artikelen wordt geopend.

Deel dit bericht

5 Reacties

Oli4B

Die honderd kluisjes staan er eind volgend jaar ?! En nu betalen ze 17 miljoen voor wat … 10 kluisjes?! Heb het gevoel dat er informatie verkeerd gepresenteerd wordt.

Robin

Even afgezien van de details, het is een goed initiatief. Denk zeker dat dit een oplossing is voor het logistieke probleem van internet aankopen. Vraag me af welk verdienmodel er aan zit gekoppeld. Lijkt mij dat je heel wat pakketjes moet wisselen wil je de kosten eruit kunnen halen. Locaties zijn er genoeg, denk aan lege gebouwen bij pompstations. Zijn hier prima geschikt voor te maken. Ik houd me aanbevolen voor de installaties van de kluisjes.

pipo en nog iemand

@Oli4B: Misschien hebben ze een en ander gepatenteerd en dreigt het voor Google anders duur te worden?

richard

Als ik iets bestel, doe ik dat uit gemak dat het thuisbezorgd wordt, nou kan ik nog s’avonds in weer en wind er op uit om in een verlaten station mijn pakketje op te gaan halen, hele principe van webshop en thuisbezorgen is nu weg, iedereen moet gewoon zon box thuis aan de muur hebben.

Barbara

Dit is het begin van weer een nieuw tijdperk. Als marketeer heb ik hier ontzettend veel zin in!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond