Deel dit artikel
-

Google levert telecomdiensten aan mobiele aanbieder Sprint

Telecombedrijf Sprint besteedt zelfs de meest basale mobiele telecomdiensten uit aan Google. Sprint-klanten kunnen een telefoonnummer van Google krijgen, daar hun voicemail laten beheren en naar het buitenland bellen via het netwerk van het zoekbedrijf.

Dat vloeit voort uit een samenwerking die het mobiele telecombedrijf Sprint gisteren bekend maakte met Google. Sprint is een van de kleinere mobiele goden in Amerika, op een markt die wordt gedomineerd door Verizon en AT&T.

Klanten van Sprint kunnen er binnen enkele weken voor kiezen om hun telecomdiensten door Google te laten afhandelen. Ze kunnen zelfs hun Sprint-nummer inruilen voor een Google Voice-nummer, maar dat hoeft niet per se. Google stelt zijn diensten namelijk ook direct beschikbaar aan Sprints klantenbestand.

Een Google Voice-nummer is een centraal nummer waarbij de eigenaar ervan bepaalt wanneer welk belletje naar welke telefoontoestel gaat. Wie Google Voice activeert kan via een dashboard op het web bepalen wanneer welke telefoon gaat rinkelen. Als de baas ‘s avonds belt gaat het belletje of naar je telefoon op kantoor of automatisch naar de voicemail. Belt je partner dan kan per definitie de mobiel altijd en overal gaan rinkelen.

Een andere functie van Voice is dat het voicemails transcribeert voor verzending naar e-mail of sms.

Tevens kunnen mobiele klanten van Sprint internationaal gaan bellen tegen Googles lagere mobiele tarieven (vergelijk tarieven: Google vs. Sprint).

Google Voice is enkel in de VS te gebruiken. De dienst kwam in handen van het zoekbedrijf toen het in 2007 de onderneming Grandcentral kocht. Nederlanders die de dienst willen gebruiken, bijvoorbeeld om vanuit Gmail te telefoneren, moeten de taal van hun Google-account omschakelen naar Engels/Amerikaans en naar Google.com/voice klikken.

Deel dit bericht

2 Reacties

Jochem

Aluhoedjes op! Google is toch echt goed op weg om de wereld over te nemen 😛

Erwin Boogert

*trekt SIM uit telefoon, schaft postduiven aan*

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond