Deel dit artikel
-

Google Maps breidt uit met fietskaarten in Nederland

Gebruikers van de mobiele versie van Google Maps hoeven niet meer te verdwalen tijdens het fietsen. De draagbare landkaartendienst bevat sinds vandaag ook navigatietips voor fietsers.

De mobiele versie van ‘Maps voor Fietsers’ komt beschikbaar in tien landen buiten Amerika, waarvan er negen in Europa liggen. Australië is de tiende, naast de westelijke en noordelijke landen in Europa. Dat maakte Google enkele uren geleden bekend op zijn bedrijfsblog.

Ambulante gebruikers van Maps krijgen een datalaag beschikbaar waardoor ze kunnen zien waar de fietspaden liggen. Die zijn op de kaart afgebeeld als dunne groene lijntjes. Slimme fietsers monteren hun telefoon in een waterafstotende houder op hun stuur met een zonnepaneeltje erbij. Zij kunnen zich dan ook tijdens de regen laten vertellen of en waar ze links- of rechtsaf moeten slaan.

Google heeft 530.000 kilometer fietspad in kaart gebracht. De fietser kan in de legenda zien of een pad enkel voor fietsers is of dat hij de (on)verharde weg moet delen met andere bestuurders.

Fietsers die constateren dat er fietspaden ontbreken op ‘Maps for Bikes’ kan die zelf op de kaart intekenen met Map Maker.

Foto: Paul Downey (cc)

Deel dit bericht

2 Reacties

Restaurant de IJSSELHOEVE

Geachte heer/mevrouw,
Wij hebben een schitterende locatie voor fietsers,wandelaars en aankomende.
Direct aan de ijssel in een schitterende Engelsetuin.
Misschien kunt u dit in uw route opnemen het zal een toegevoegde waarde zijn.
Met vriendelijke groeten,
Geke de Weerd
IJsseldijk 46 Veessen

Fiets-Onderdelen-Online

Voor de fanatieke fietsers is de TEASI ONE een stuk geschikter, maar voor af en toe gebruik volstaat uiteraard Google Maps.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond