Deel dit artikel
-

Google Nederland stopt geld in onderwijs

Google Nederland schenkt 750.000 dollar (554,473 euro) aan Stichting Platform Bèta Techniek. Het Platform zal het geld inzetten om meer jongeren te interesseren voor vooral wiskunde en informatica.

Volgens Google is het van belang om al op de middelbare school aandacht aan wiskunde en informatica te besteden. Het zoekbedrijf zegt dat het merendeel van de studenten die momenteel afstuderen in bètatechniek of wiskunde al tijdens hun middelbare schooltijd ervaring in deze disciplines heeft opgedaan. Google vindt dat alle scholieren de kans moeten krijgen om ‘actieve ontwikkelaars van de technologie van de toekomst’ te worden.

Extra aandacht gaat uit naar het stimuleren van talentvolle meiden en allochtone jongeren om deze richtingen te kiezen. Daarnaast wordt ingezet op het verhogen van het aantal eerstegraads wiskundedocenten.

De cheque wordt vanmiddag op een bijeenkomst van de Internationale Wiskunde Olympiade in bijzijn van minister Van Bijsterveldt van Onderwijs door Google-directeur Pim van der Feltz overhandigd aan Beatrice Boots, directielid van het Platform Bèta Techniek.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond