Deel dit artikel
-

Google redt Firefox

De toekomst van de gratis webbrowser Firefox is weer voor vele jaren verzekerd. Google mag dan inzetten op zijn eigen bladerprogramma Chrome, het Californische zoekbedrijf sloot alsnog een sponsorcontract af van vermoedelijk vele miljoenen dollars.

Mozilla, de organisatie achter programma’s als Firefox en Thunderbird, was de afgelopen jaren voor 84 procent afhankelijk van de sponsorgelden van Google. Alleen al vorig jaar kreeg Mozilla 100 miljoen dollar.

Mozilla heeft ook deals met Microsoft-zoekmachine Bing, Amazon en eBay. Mozilla heeft eind oktober een Firefox-versie uitgebracht met Bing als standaard zoekoptie. Samen met Google zorgen deze partijen voor het werkkapitaal van Mozilla.

Toen het contract met Google in oktober afliep, gingen velen ervan uit dat Google de overeenkomst niet zou willen verlengen. Google zet zijn eigen browser Chrome agressief in de markt. Met succes, want het heeft Internet Explorer 8 van de troon gestoten.

Financiële details van de nieuwe sponsorovereenkomst zijn niet bekend gemaakt. De Google-zoekmachine blijft ook de komende jaren in elk geval ingesteld als standaard in de Firefox-webbrowser.

 

Deel dit bericht

1 Reactie

Peter

Goede zaak.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond