Deel dit artikel
-

Google rondt mondiale uitrol sms-opvolger RCS af

De sms-app op alle Android-telefoons ter wereld kan nu ook overweg met interactive multimediale berichten zoals Whatsapp dat doet. Dat is het resultaat van de afronding van de mondiale uitrol van de betreffende Berichten-app.

Technisch gezien is het een extra laag die aan de Berichten-app is toegevoegd. Wie daarin de optie Chat activeert, krijgt de multimediale opties voor datadiensten. Dat zijn zaken als foto, video, peilingen en previews van webpagina’s. Naar verwachting zullen vooral bedrijven deze functie gaan gebruiken om hun klanten meer dynamische berichten te kunnen sturen.

De techniek is gebaseerd op de open standaard Rich Communication Services (RCS). Deze is al jaren geleden door de telecomindustrie aangenomen als een geldende standaard. Noch de operators, noch hun netwerkleveranciers hebben ooit echt werk gemaakt van de uitrol van wat ooit een Whatsapp-concurrent had kunnen worden. Google nam het initiatief en biedt op Android nu mondiaal bereik.

Binnenkort begint de uitrol van volledige versleuteling van het berichtenverkeer tussen zender en ontvanger. Daarvoor wordt het Signal Protocol​ gebruikt.

Foto: kappo-moriyoshi (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond