Deel dit artikel
-

‘Google schikt met Europese Commissie’

Google heeft diverse concessies gedaan aan de Europese Commissie om boetes voor concurrentievervalsing te vermijden. De EU beschouwt de voorstellen als een goede basis voor verdere gesprekken.

Welke toezeggingen er zijn gedaan is niet bekend, maar het komt er op neer dat Google zijn concurrenten meer ruimte moet bieden, of het nu gaat om zijn (Android-)smartphones of zijn zoektechnologie. Er zouden toezeggingen op vier gebieden zijn gedaan, aldus Eurocommissaris Joaquín Almunia.

De EU doet al twee jaar onderzoek naar de dominante positie van Google op het gebied van onder meer internetzoekmachines en advertenties naar aanleiding van klachten van kleinere internetbedrijven. Concurrerende zoekmachines als Ciao klaagden dat ze opzettelijk lager op de lijst met zoekresultaten zijn geplaatst ten gunste van Google zelf. Ook zou het bedrijf zijn adverteerders verplichten om geen concurrerende advertenties op hun website te zetten.

Zelfs Microsoft, dat ooit zelf miljarden aan EU-boetes moest betalen, heeft een klacht tegen Google ingediend.

Google heeft op het gebied van zoeken in Europa een marktaandeel van negentig procent, terwijl dat in thuisland de VS minder dan zeventig procent is.

Deel dit bericht

1 Reactie

Roy

Ik neem voor het gemak maar even aan dat die afspraken openbaar gaan worden en dat ze enkele daadwerkelijke experts vragen om hun mening hierover…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond