Deel dit artikel
-

Google start met banners

Google biedt adverteerders via het nieuwe advertentieprogramma Site Targeting ook de beschikking over banners. Sinds vorig jaar konden site-eigenaren al aangeven dat ze ook via Google banners op hun site willen plaatsen.

In mei vorig jaar voegde Google aan AdSense (voor site-eigenaren) de mogelijkheid toe om diverse typen banners op hun site te plaatsen. De reclame die via AdSense wordt verspreid is afgestemd op de inhoud van de pagina waar het op verschijnt. Zo wordt bij een stuk over Apple tekstreclame geplaatst van partijen die adverteren op trefwoord Apple.

Deze methode wordt al jarenlang toegepast bij het plaatsen van banners op sites. In 2003 nam Google de Amerikaanse concurrent Primedia over, die al actief was met het toevoegen van grafische elementen aan tekstreclame. Google nam in mei vorig jaar de logische volgende stap door die technologie in te zetten voor AdSense.

Nu krijgen adverteerders de mogelijkheid om op dit bannernetwerk van AdSense hun advertenties te plaatsen. Het programma Site Targeting dat hiervoor in het leven is geroepen valt onder AdWords, het reguliere advertentiemodel van Google om tekstadvertenties te plaatsen, zowel op de eigen site als op de sites van derden die zich hebben aangemeld voor AdSense.

Afrekenen voor Site Targeting gebeurt per impressie, en niet zoals gebruikelijke bij Google per doorklik. Wel hanteert Google het veilingmodel, de adverteerder moet aangeven hoeveel hij wil betalen voor de impressies. De adverteerder die het meest biedt ziet zijn banners verschijnen op de door hem gekozen sites. Er zijn vijf formaten beschikaar op het Google-netwerk: banner (468×60 pixels), leaderboard (728×90),
inline rectangle (300×250), skyscraper (120×600) en wide skyscraper (160×600).

Deel dit bericht

1 Reacties

piet

waar zijn nu de google fans? google zou ons toch redden van het monster dat banners heet? wat voor hun eigen site geldt is wel goed genoeg voor anderen… haha wat een farce!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond