Deel dit artikel
-

Google steeds dominanter

Volgens onderzoek van comScore wordt Google alsmaar machtiger. Alleen al in augustus zijn wereldwijd 61 miljard zoekopdrachten verstrekt.

Google en submerken (YouTube) nemen daarvan 37 miljard opdrachten voor hun rekening. Dat is ongeveer 61 procent van het totaal.

Yahoo komt volgens de cijfers van comScore niet verder dan 8,5 miljard zoekopdrachten. Op de derde plaats staat niet Microsoft, maar de Chinese zoekmachine Baidu met 3,3 miljard zoekopdrachten. Microsoft mag het doen met 2,2 miljard zoekopdrachten, eBay met 1,3 miljard.

Vijfde is het Koreaanse Naver met 2 miljard zoekopdrachten, een duidelijke indicatie dat Aziatische landen steeds belangrijker voor internet worden.

De cijfers zijn geen goed nieuws voor Microsoft, dat juist met Google en Yahoo wil concurreren. Microsoft wil dat binnen nu en tien jaar ten minste tien procent van de omzet uit adverteren komt, zo maakte het bedrijf onlangs bekend tijdens het Microsoft event Imagine in Parijs. In die markt gaat jaarlijks 650 miljard dollar om.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond