Deel dit artikel
-

Greenfield Capital Partners steekt geld in Centralpoint

Greenfield Capital Partners wordt de nieuwe aandeelhouder in Centralpoint.nl, een zakelijke online verkoper van computers en benodigdheden. In de transactie worden de aandelen van investeringsmaatschappij en huidige aandeelhouder Van den Ende & Deitmers overgenomen.

De strategie en ambitie blijft gericht op verdere uitbouw van Centralpoint.nl in Nederland, maar ook expansie naar het buitenland staat op de agenda. Het doel is uitbouw tot een West-Europese e-tailer van computerproducten voor het B2B-kanaal. Greenfield denkt hier aan te kunnen bijdragen vanwege de ruime ervaring in de ICT-sector, en participatie in een aantal gerenommeerde ICT gerelateerde portfolio bedrijven in haar (voormalige) investeringsfondsen.

In de afgelopen jaren heeft Centralpoint.nl haar omzet ongeveer verdubbeld en is daarmee een top-5 speler geworden in het Nederlandse online ICT- en hardware segment.

Directeur en meerderheidsaandeelhouder Brian Speelman blijft op zijn positie.

Hoeveel voor de aandelen is betaald is niet bekendgemaakt, maar Van den Ende & Deitmers spreekt van een derde succesvolle exit in 2011.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond