Deel dit artikel
-

‘Groei crowdfunding Kickstarter neemt af’

Crowdfundingplatform Kickstarter ziet de groei afnemen. Dat zegt althans marktvorser NextMarket Insights. Het aantal Kickstarter-projecten groeit nog steeds, gemeten van juni 2012 tot februari 2013. Maar de groei van het aantal nieuwe projecten neemt geleidelijk af.

In juli 2012 waren er bijna vierduizend nieuwe projecten, in december nog maar 2366. Maar ook wordt er minder geld opgehaald, althans bij de meer succesvolle projecten.

Een verklaring is vooralsnog moeilijk te geven. Aangezien de dip vooral zat rond de feestdagen is het denkbaar dat het geld aan andere doelen is besteed. Een andere verklaring kan zijn dat de topprojecten nu allemaal wel op Kickstarter staan, en tweede garnituur-projecten minder tot de verbeelding spreken.

Duidelijke patronen zijn ook nog niet te onderkennen. Gas Powered Games lukte het niet om geld op te halen voor een nieuwe game, maar InXile Entertainment boekte wel succes met een eigen financieringstraject.

Het totale aantal Kickstarter-projecten bedraagt nu ruim 89.000. Met elkaar vragen die altijd nog zo’n 519 miljoen dollar van deelnemers. Van de 89.000 projecten, zijn er inmiddels 37.000 succesvol afgerond.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond