Deel dit artikel
-

Grote gratis download-actie bij Pepsi

Pepsi is vandaag met een grote downloadactie gestart. In totaal kunnen 100.000 nummers van Pepsi-artiesten Pink, Britney Spears en Beyonce gratis gedownload worden. Daarvoor moeten wel eerst vier unieke codes worden gespaard. Met de actie richt Pepsi zich op jongeren van 13 tot 21 jaar. De actie loopt door tot 8 november 2004.

Wie mee wil doen aan de actie van Pepsi moet vier unieke codes zien te sparen die aan de binnenkant van de flessen Pepsi, Sisi en 7-up te vinden zijn. Als die codes eenmaal bij elkaar gespaard zijn, dan moeten de jongeren naar de site van Pepsi.nl gaan om daar vervolgens de unieke codes in te voeren en de tracks te gaan downloaden. Per artiest worden drie tot vijf nummers aangeboden.

Behalve liedjes downloaden kunnen jongeren ook besluiten mee te doen aan een prijsvraag die is gekoppeld aan de actie. Met de prijsvraag kunnen onder meer draagbare dvd-spelers en mp3-spelers gewonnen worden. De techniek van de download-actie wordt overigens door de Free Record Shop verzorgd.

De flessen frisdrank waarop de unieke codes staan die nodig zijn om de liedjes te kunnen downloaden zullen zes weken in de schappen van onder meer supermarkten te vinden zijn. De nieuwe site van Pepsi en de actiesite zijn gemaakt door het Amsterdamse interactieve reclamebureau Qi.

Volgens Sandra Vingerling, brandmanager van Pepsi en 7-up is de actie bedoeld om de relatie duidelijk te maken tussen Pepsi en muziek. “Traditioneel gezien hebben wij twee platforms. Dat zijn voetbal en muziek. Met voetbal hebben we dit jaar genoeg gedaan. Met name rondom het EK Voetbal in Portugal. We wilden nu een actie rondom muziek doen. Dat is iets dat zowel jongens als meisjes aanspreekt. Dat is met voetbal toch net iets anders.” 

Volgens Vingerling komt het idee voor een downloadactie uit de Verenigde Staten. “Ja, die actie in de VS met downloads in samenwerking met Apple's iTunes is gewoon heel succesvol geweest. We hopen hier iets soortgelijks te gaan herhalen,” aldus Vingerling.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond