Deel dit artikel
-

Hackers in actie tegen ‘tegenstanders’ Wikileaks

De Anonymous-groep, die vaak verbonden wordt met het forum 4Chan, heeft de aanval geopend op ‘tegenstanders’ van Wikileaks. Zo lagen de site van PayPal en de site van de Zwitserse bank PostFinance door een DDoS-aanval onder vuur.

Nu PayPal geen donaties aan Wikileaks meer toestaat en de Zwitserse bank PostFinance de rekening van Wilileaks oprichter Julian Assange is bevroren, is de groep de actie Avenge Assange gestart. De site van PayPal ging niet geheel plat, wel het blog en enkele andere onderdelen. Het slachtoffer na PayPal en PostFinance was Mastercard, waar de .com-site tijdelijk uit de lucht werd gehaald. Ook zij blokkeren donaties aan Wikileaks.

Twitter zou het volgende doelwit zijn. Hier werd het topic Wikileaks niet trending. Volgens sommigen is dit censuur. Twitter beweert dat het niet trending is omdat account-namen nooit in het lijstje met trending topics terecht komen. Wikileaks heeft onder de eigen naam een account op Twitter. Asange Arrested was wel een tijd trending op Twitter.

Wikileaks publiceerde honderdduizenden geheime documenten, waaronder gevoelige documenten over de Brits-Libische banden in de aanloop naar de vrijlating van de veroordeelde Lockerbie-dader Abdel Baser Ali al-Megrahi.

Ook de website van het OM ging dinsdag plat nadat Assange in Groot-Brittannië werd gearresteerd op verzoek van de Zweedse justitie. Zweden had een internationaal aanhoudingsbevel tegen hem uitgevaardigd wegens aanranding en verkrachting. Assange wacht inmiddels een rechtbankzitting over zijn uitlevering.

De naam Anonymous van de groep die de aanvallen claimt, wordt online gebruikt wanneer internetters zich anoniem willen verzamelen in een groep om ergens tegen in opstand te komen. Hoewel niet gelinkt aan een duidelijke online entiteit, kent de groep sterke banden met onder meer het forum 4Chan.

Deel dit bericht

4 Reacties

Ron

Goed bezig !

sofia

goed gedaan Free Assag

wikikurk

goed gedaan voor iedereen die blijkbaar een organisatie steunt die het wereldwijde betalingsverkeer plat legt, wat mij betreft een serieuze terroristische daad. tot zo ver begrip voor journalisten die voor freedom of speech pleiten…ze pleiten alleen maar voor vrije macht aan de media…

ruud list

Uitstekend die acties.Alles en iedereen die corruptheid steunt moet zo worden aangepakt.Eindelijk worden de 'democratische' dictators aangepakt.Engeland en Zweden moeten zich trouwens ook diep schamen voor het stron.karretje van Uncle Sam dat ze trekken.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond