Deel dit artikel
-

Hans Voorn weg bij Jaap.nl

Directeur Hans Voorn verlaat na de jaarwisseling huizensite Jaap.nl. Hij nam inmiddels een uitgeverij over die hij volgend jaar wil uitbouwen.

Voorns Twitter-account verraadde vorige week welke richting hij in 2011 op gaat toen hij “Bedrijfje kopen” schreef. Zijn LinkedIn-profiel verraadt dat hij mede-eigenaar en uitgever is geworden bij Threepublishers, de maker van designuitgave Dzone.

De nieuwe directeur van huizensite Jaap.nl is Tjeerd Korenstra. De komende anderhalve maand werkt hij met Voorn samen in de overdracht van de activiteiten. Korenstra is drie jaar directeur van datingsite Relatieplanet.nl. Die site is net als Jaap.nl een dochteronderneming van De Telegraaf.

De Telegraaf was al voor 50 procent eigenaar van Jaap.nl en kreeg door het faillissement van de andere eigenaar, DSB Bank, de gelegenheid diens aandelen over te nemen. Dat gebeurde in april 2010.

Er lopen verscheidene kleine en grote integratietrajecten tussen Jaap.nl en De Telegraaf. Een van de belangrijkere daarbij omvat de overdracht van de spider technologie van de huizensite. Deze technologie wordt nu gebruikt om het web af te speuren naar te koop staande huizen. Dit systeem zou echter ook goed te gebruiken zijn voor digitale nieuwsgaring bij, bijvoorbeeld, de hyperlokale nieuwstitels waar Bart Brouwers nu aan werkt voor de uitgever.

Deel dit bericht

4 Reacties

JJ

@Erwin Boogert – Leer het nou eens! De Telegraaf heeft geen dochterondernemingen; TMG heeft die 😉 Dus Jaap.nl en Relatieplanet.nl zijn van TMG!

Erwin Boogert - Emerce

Naar TMG kun je in mijn optiek gerust verwijzen als 'De Telegraaf'. Naar de krant verwijs ik als 'dagblad De Telegraaf' of 'de krant'.  Ik acht de lezers van Emerce er goed toe in staat om het onderscheid tussen de krant en het uitgeefbedrijf te maken.

Dien

@JJ Zeur niet zo! We weten allemaal wat ie bedoelt!

Bart Brouwers

Bedankt voor de tip in de laatste zin! 🙂

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond