Deel dit artikel
-

Het Financieele Dagblad heft nieuwsdienst op

Per 1 maart aanstaande stopt het Financieele Dagblad met de nieuwsdienst. Dat zegt algemeen directeur P. Alberdingk Thijm. Acht mensen verliezen daardoor hun baan. De website van het Financieele Dagblad wordt daarentegen uitgebreid met twee man.

De nieuwsdienst van het Financieele Dagblad (FD) verzorgt permanente berichtgeving over het bedrijfsleven en wordt vooral afgenomen door dealingrooms van grote bedrijven. Algemeen directeur Philip Alberdingk Thijm zegt dit deel van de nieuwsvoorziening op basis van samenwerking met derden te willen invullen. Dat zou goedkoper zijn en meer slagkracht bieden. Details daarover wilde hij niet prijsgeven.

De digitale nieuwsdienst is een product op een beperkte markt, zegt Alberdingk Thijm. "In Nederland gaat er zes miljoen euro op jaarbasis in om. Daarnaast is het een vechtersmarkt, waarop partijen als Betten, Reuters, Dow Jones en het ANP zich bewegen." De toegevoegde waarde van de nieuwsdienst is gering, aldus Alberdingk Thijm: "Er zijn partijen die persberichten en geruchten domweg doorgeven. Er zijn ook partijen die selectiever zijn, maar daardoor ook trager. In de laatste categorie vallen wij."

Alberdingk Thijm zegt de FD-website per 1 maart te willen uitbreiden. Dat zou twee extra banen opleveren. "We zien de website echt als een verlengstuk van de krant. We willen daarop meer dossiers en achtergronden gaan brengen. We hebben nu elke dag de rubriek Bartjens in de krant. Op de site zouden bijvoorbeeld dagelijks twee extra Bartjens geplaatst kunnen worden."

De website is volgens Alberdingk Thijm rendabel. "We zijn daar zeer tevreden over." Cijfers wilde hij niet noemen. Volgens Villamedia , dat zich baseert op recente cijfers van het Cebuco, heeft het FD met 10,4% in een jaar tijd de meeste lezers verloren van alle kranten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond