Deel dit artikel
-

Hewlett Packard focust op mobiele diensten

Hewlett Packard breidt haar e-services concept uit naar mobiele apparaten, zo maakte het bedrijf op Telecom'99 bekend. HP opent centra voor de ontwikkeling van innovatieve diensten.

Hewlett Packard ziet brood in de opkomst van wat zij 'e-services' hebben gedoopt. Het kan bijvoorbeeld gaan om een dienst die automatisch de garage waarschuwt dat de auto gerepareerd moet worden. HP levert een hardware/softwareplatform voor aanbieders van dergelijke services.

In Geneve kondigde HP aan dat platform nu ook geschikt te maken voor mobiele diensten via het WAP-protocol. Onder andere Motorola en Nokia hebben zich met 22 andere bedrijven achter dit initiatief geschaard.

Om welke diensten het nu precies gaat, is volgens HP-woordvoerders nog niet bekend, simpelweg omdat ze nog niet bestaan. De killer application is nog niet bedacht. Deel van HP's strategie is om innovatieve dienstenontwikkelaars te ondersteunen in een 'Bazaar' die zowel een fysieke als een Internet-component heeft. De eerste Bazaar wordt geopend in Helsinki, het 'Mobility Silicon Valley'.

Volgens Vice President Enterprise Marketing Peter van der Fluit is het mogelijk dat HP gratis apparatuur en dienstverlening levert aan serviceproviders op het HP-platform. In ruil daarvoor ontvangt HP een percentage van de opbrengsten. "Een nieuw paradigma", aldus van der Fluit. "We gaan uit de commodity game, en in de value added game."

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond