Deel dit artikel
-

HMD herziet Nokia portfolio

HMD Global neemt afscheid van al zijn vorige Nokia modellen en kondigt vandaag zes nieuwe Nokia smartphones aan als onderdeel van een heel nieuw portfolio. Daarbij gaan de prijzen fors omlaag.

De Nokia X-serie vormt het topsegment, de G-serie valt in het middensegment en de C-serie omvat instapmodellen. Het gaat om toestellen die voorheen nog serienummers hadden als Nokia 8.3 of 6.2, maar nu met betere specificaties soms wel 100 euro goedkoper zijn.

Nokia maakte een aantal jaren geleden een bemoedigende doorstart, maar heeft sinds vorig jaar duidelijk te lijden onder vooral Chinese concurrenten, wat vermoedelijk de prijsverlaging verklaart.

De X-serie staat aan de top van het nieuwe portfolio en start met de Nokia X20 en X10. Hiervoor geldt de 3-3-3 belofte: kopers ontvangen drie jaar beveiligingsupdates, drie jaar OS upgrades en drie jaar garantie (wat de industrienorm van twee jaar overtreft).

De Nokia X20 en Nokia X10 draaien op de pure Android One-interface en worden geleverd met Android 11. Beide toestellen worden aangedreven door het Qualcomm Snapdragon 480 5G Mobile Platform dat wereldwijd 5G ondersteunt.

De Nokia X20 heeft een 32MP frontcamera en 64MP quad camera aan de achterzijde. De Dual Sight-functie activeert twee camera’s tegelijk, zodat gebruikers meerdere kanten of meerdere invalshoeken kunnen vastleggen. Ook biedt de smartphone een groot aantal opties om foto’s te personaliseren en creatief te bewerken. De Nokia X10 is voorzien van een 48MP quad-camera met Cinematic-opname, die wordt aangevuld met een reeks professionele bewerkingstools.

De G-serie belooft een ‘perfecte balans tussen specificaties en betaalbaarheid’. HMD Global lanceert in deze reeks de Nokia G20 en Nokia G10. Beide telefoons hebben een batterijduur van drie dagen – de langste ooit op een Nokia-smartphone.

De Nokia G-series worden ondersteund door drie jaar lang maandelijkse beveiligingsupdates en twee jaar lang OS upgrades.

De Nokia G20 is een creatieve studio voor onderweg, met een ‘verbluffende’ 48MP camera, veel opslagruimte en OZO surround audio. De Nokia G10 heeft een drievoudige camera aan de achterzijde en geavanceerde beeldverwerking met AI-verbeterde opnamemodi, zelfs in lastige omstandigheden met weinig licht.

De X-serie smartphones wordt geleverd zonder lader waarmee HMD Global een bijdrage wil leveren aan de vermindering van de grote hoeveelheid afval die wordt veroorzaakt door telefoon opladers.

De USB-kabel wordt wel nog meegeleverd, de lader wordt apart verkocht via Nokia.com.

Prijzen en beschikbaarheid
– De Nokia X20 is vanaf midden mei verkrijgbaar in Nederland in de kleuren Midnight Sun en Nordic Blue en in de configuratie 8/128GB voor een gemiddelde verkoopprijs van 379 euro.
– De Nokia X10 is vanaf de eerste helft van juni verkrijgbaar in Nederland in de kleuren Forest en Snow en in de configuraties 6/64 GB voor een gemiddelde verkoopprijs van 309 euro en 6/128 GB voor een gemiddelde verkoopprijs van 349 euro.
– De Nokia G20 is vanaf de tweede helft van juni verkrijgbaar in Nederland in de kleuren Night en Glacier en in de configuratie 4/64 GB voor een gemiddelde verkoopprijs van 169 euro.
– De Nokia G10 is vanaf de tweede helft van juni verkrijgbaar in Nederland in de kleuren Night en Dusk en in de configuratie 3/32 GB voor een gemiddelde verkoopprijs van 139 euro.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond