Deel dit artikel
-

Home24 ‘naar de beurs’, Heineken en Berlusconi investeren

Duitse vakmedia speculeren erop dat Home24 zich opmaakt voor een beursgang. De familie van bierbrouwer Heineken kan daarvan profiteren, omdat zij net als de zoon van Silvio Berlusconi, onlangs een belang nam in de meubelwinkel.

Het lijkt een kleine, boekhoudkundige verandering maar bij bedrijven uit de stal van Rocket Internet zit er altijd een reden achter. Eerder deze week maakte Home24 bekend dat het zijn rechtsvorm heeft veranderd van een BV in een NV.

Een duidelijke reden geeft de leiding niet voor de verandering, maar Duitse media speculeren dat dit een voorteken kan zijn voor een aankondiging van een beursgang. En dat klinkt vreemd. Ook Zalando en Rocket Internet doorgingen afgelopen nazomer vergelijkbare administratieve transities die beiden de opmaat waren voor een beursgang.

Home24 is wel een first mover op de Europese markt voor online meubelhandel, maar de business is nog niet zo ver ontwikkeld als die bij Rocket Internet en Zalando waren ten tijde van de beursgang. Zij waren in de groeifase al een stap verder qua omzet en qua geografisch bereik.

De meubelwinkel haalde in 2014 een omzet van 160 miljoen euro, een toename van 72,5 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Rocket Internet heeft zijn aandelen Home24 in de boeken staan tegen een bedrijfswaardering van 819 miljoen euro.

Eerder deze week werd ook bekend dat de investeringsfondsen L’Arche (voor 88% van de Heineken-familie) en Holding Italiana Quattordicesima van Luigi Berlusconi zijn ingestapt in Home24. Laatstgenoemde verwierf tevens belangen in Rocket-dochters Westwing, Wimdu en Payleven. Het gaat om belangen van minder dan een procent.

Foto: [AndreasS] (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond