Deel dit artikel
-

Hoogste baas Mecom (Wegener) vertrekt, geen opvolger

Topman Tom Toumazis van Mecom, eigenaar van Wegener, vertrekt eind deze zomer. De leiding houdt de organisatie weer tegen het licht en sluit de verkoop van bedrijfsonderdelen expliciet niet uit.

De Chief Executive Officer van Mecom stapt per september op en er komt geen vervanger. De leiding van de afzonderlijke onderdelen in Nederland, Denemarken en Polen heet sterk genoeg te zijn. Daardoor is geen centrale leider vanuit de groep nodig, klinkt het in een verklaring over Toumazis vertrek.

Het bestuur van Mecom gaat de hele organisatie en haar functioneren tegen het licht houden. Bij strategische oriëntatie worden alle opties opengehouden. De verkoop van bedrijfsonderdelen wordt expliciet genoemd, maar een totale uitverkoop hoort binnen het geschetste kader ook tot de mogelijkheden.

Wanneer de resultaten van dat interne onderzoek worden gepresenteerd, is nog niet bekend.

Beleggers reageren positief op het nieuws. De koers van het aandeel Mecom stond in de tweede helft van de middag dertien procent hoger.

Foto: wetsun (cc)

Deel dit bericht

4 Reacties

Gijs Bos

Als ik de Wegener medewerkers was zou ik al vast aan een Vlaams accent gaan werken…

Erwin Boogert

Heb ik ook al aan gedacht, maar zou de toezichthouder dat niet blokkeren vanwege te veel marktmacht bij één partij? Ik ken de verhoudingen en regels niet uit mijn hoofd. Hoor graag ideëen van anderen.

Chris

Is het nu Weneger of Wegener?

Erwin Boogert

Ik denk dat het Wegener is. Laat ik dat er voorlopig maar van maken … (thx).

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond