Deel dit artikel
-

Hostingprovider LeaseWeb wil Britse markt op

Het Nederlandse LeaseWeb, met meer dan 50.000 servers één van de grootste leveranciers van hosting, opent voor het eerst een verkoopkantoor in Londen.

Dat verkoopkantoor bevindt zich vlak buiten Tech City in Londen, het media en technologie-centrum dat ook wel  Silicon Roundabout wordt genoemd. De opening van het nieuwe verkoopkantoor valt samen met de oprichting van een extra Point of Presence (PoP) in Londen ten behoeve van het wereldwijde hosting netwerk van LeaseWeb. Ook zijn de verbindingen met de London Internet Exchange (LINX) uitgebreid, een belangrijk uitruilpunt van internetverkeer.

LeaseWeb heeft al kantoren in Virginia (VS) en Frankfurt am Maim, maar de Britse markt wordt steeds interessanter.  De interneteconomie vertegenwoordigt momenteel meer dan 8 procent van het bruto binnenlands product (bbp) dank zij e-commerce, online gaming en mobiel internet. Dat zijn markten waar LeaseWeb zich met name op richt.

Als eerste werknemer van het Bitse  Business Development Team is Dale Weedman aangesteld. Hij was in de jaren negentig betrokken bij internetprovider Talk Internet.

Vermoedelijk zal het niet bij deze uitbreiding blijven. Volgens een woordvoerder wordt er gekeken naar de westkust van de VS en naar Azië.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond