Deel dit artikel
-

HP bereidt zich voor op 3D-printermarkt

Printerfabrikant Hewlett Packard stort zich op 3D-printers. Het concern komt deze zomer met een grote aankondiging op dit gebied, zegt CEO Meg Whitman.

Hoewel ze niet op deze aankondigingen vooruit wil lopen, wil Whitman al wel verklappen dat HP twee problemen met 3D-printers wil oplossen: de huidige modellen op de markt zijn in haar ogen te traag, ‘alsof je ijs ziet smelten’. Daarnaast is de kwaliteit wisselvallig.

Of deze zomer ook meteen producten verkrijgbaar zijn, is niet duidelijk. Het kan ook zijn dat het bedrijf zich aanvankelijk wil richten op de B2B-markt, oftewel ondernemingen die producten voor consumenten maken. Het Nederlandse Shapeways is daar een voorbeeld van.

HP zou wel de eerste traditionele printerfabrikant zijn die zich op deze markt begeeft. Tot nu toe worden 3D-printers gemaakt door gespecialiseerde bedrijven als 3D Systems en Stratasys. HP lijkt op het juiste moment in de markt te stappen. De verkoop van 3D-printers ligt dit jaar naar verwachting 67 procent hoger dan in 2013.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond