Deel dit artikel
-

Hulu wil nog steeds naar Europa

Het Amerikaanse streamingplatform Hulu wil zijn diensten nog steeds in Europa aanbieden. Consmenten krijgen daarmee toegang tot de nieuwste series en films van een groot deel van de Amerikaanse markt.

Hulu is in ieder geval actief op zoek naar lokale partners in Duitsland. De populaire Amerikaanse videosite zou in Duitsland, en vermoedelijk elders in Europa ook, in afgeslankte vorm online gaan. Of en, zo ja, wanneer dat moet plaatsvinden is nog niet bekend.

Het probleem bij de internationale uitrol zijn de uitzendrechten. De Duitse moederbedrijven van SBS en RTL onderhandelen in Amerika met de grote studio’s over zowel de tv-, als de internet- als de mobiele rechten tegelijk. Hulu zou in Duitsland enkel gebruik maken van de digitale rechten. De studio’s geven de voorkeur aan de verkoop van grotere, meeromvattende pakketten.

Hulu is een bedrijf van NBC Universal, News Corporation, de Walt Disney Company en investeringsbedrijf Providence Equity Partners. Google was tot afgelopen maand van plan om Hulu te kopen om zijn aanbod met long form content aanmerkelijk te vergroten. Het videobedrijf vond geen van de aangeboden voorwaarden tot overname uit de markt aantrekkelijk en blijft nog even zelfstandig.

Een steviger internationale footprint kan Hulu een aantrekkelijker overnameprooi maken. Er was in juli 2010 sprake van  mondiale expansie. Vooralsnog is het bereik niet groter dan Amerika en Japan.

Foto: Wonderlane (cc)

Deel dit bericht

1 Reacties

Erik Bakker

Nou, mediatyconen van deze wereld. Dit is een kans om in de strijd tegen filmpiraterij weer eens een slag te winnen. Toon dat je ondernemingslef hebt en écht legale content in zoveel mogelijk huiskamers wilt brengen !

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond