Deel dit artikel
-

HvA bereidt banken voor op kwantumcomputer

Medewerkers van grote Nederlandse banken krijgen voortaan basiskennis mee over de kwantumcomputer. Want al lijkt deze nieuwe technologie ver weg, we moeten er nu al over nadenken, zegt lector Marten Teitsma van de Hogeschool van Amsterdam, die de eerste lessen geeft aan medewerkers van ING, ABN AMRO, Rabobank en andere geïnteresseerden.

Teitsma houdt zich als bijzonder lector Applied Quantum Computing aan de HvA bezig met deze nieuwe technologie. Samen met verschillende banken ontstond het idee om werknemers vast te trainen, om hen zo op de toekomst voor te bereiden. De lessen zijn een initiatief van onder meer de Hogeschool van Amsterdam, Betaalvereniging Nederland, drie Nederlandse banken en innovatiehub Quantum.Amsterdam.

De workshops die Teitsma de komende tijd geeft, zijn laagdrempelig. Het is zeker niet de bedoeling om van iedereen een kwantumspecialist te maken, aldus Teitsma. “Het gaat om basale kennis, die je van tevoren moet hebben over het gebruik van kwantumcomputers. En medewerkers van banken zijn een diverse groep, die er wel mee te maken krijgen; vandaar dat we hier beginnen.”

Ook kansen en bedreigingen van quantum computing komen in de workshops aan bod. Er heerst veel enthousiasme, omdat kwantumcomputers in de toekomst bepaalde algoritmes en voorspellingen binnen no time kunnen doorrekenen. Dat kan voor doorbraken zorgen op geb

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond