Deel dit artikel
-

Ibidlive breidt uit na kapitaalinjectie QXL

Online veilinghuis QXL.com investeert circa 20 miljoen gulden in Ibidlive en krijgt de helft van het aandelenkapitaal. QXL.com krijgt daarmee het recht om de software van Ibidlive te gebruiken voor live uitzendingen van veilingen op Internet en televisie.

Met de kapitaalinjectie wil het Nederlandse Ibidlive nog verder uitbreiden naar het buitenland. Het bedrijf heeft nu kantoren in Engeland en Amerika en wil nieuwe ondernemingen in Frankrijk en Spanje oprichten. Daarnaast wil Ibidlive het geld besteden om de live beelden over het net te versnellen. Volgens woordvoerder Frank Lether zijn de livebeelden over het net nog te langzaam.

Het bedrijf vindt dat zij zich onderscheidt van andere aanbieders van Internetveilingen, doordat het gebruikers actief aan de veilingen laat deelnemen, waardoor de veiling 'een grotere dynamiek bij een zeer hoge entertainmentwaarde' heeft. Ibidlive-topman Peter Farid Farisal: "Live veilingen op Internet zullen nog sterk in populariteit groeien en zich ontwikkelen tot een vast onderdeel van het entertainmentpakket. De samenwerking van ons bedrijf met QXL.com zal Ibidlive in de voorhoede van de ontwikkeling plaatsen".

De eerste stap in die richting heeft het bedrijf al gezet door haar overeenkomst met televisiezender SBS6 . De zender zal een aantal veilingen op zondagmiddag gaan uitzenden. Het Engelse mediabedrijf United Productions/Anglia TV gaat ook programma's voor Ibidlive produceren en distribueren. Dit is een direct uitvloeisel van de inbreng van QXL.com. Mensen kunnen aan de live veilingen meedoen door software van Ibidlive te downloaden, waarna zij de veiling via de pc of de televisie kunnen volgen. Met de muis kunnen PC-gebruikers bieden, TV-gebruikers moeten de stertoets op de telefoon gebruiken.

Het is overigens niet de eerste keer dat een veiling live op televisie wordt uitgezonden. RTL5 verzorgde in november vorig jaar de eerst live veiling samen met Veilinghuis Glerum.
Naast de live veilingen hebben Ibidlive en QXL ook delayed bidding; mensen kunnen gedurende een bepaalde periode, gewoonlijk vier tot zeven dagen, op een object bieden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond