Deel dit artikel
-

iDEAL nu gereed voor Europees betalingsverkeer

Online betaalmethode iDEAL is gereed voor het Europese betalingsverkeer. Alle banken die iDEAL aanbieden hebben onlangs de migratie ervan naar de Europese (SEPA) standaarden afgerond, zo laat de organisatie weten.

De SEPA-verordening verplicht alle banken en gebruikers van betaaldiensten uiterlijk 1 februari 2014 aan de Europese standaarden te voldoen. Omdat iDEAL met deze migratie nu al klaar is, wordt het voor buitenlandse aanbieders eenvoudiger aan te sluiten bij het platform.

IDEAL was tot nu toe gebaseerd op een overboeking tussen twee Nederlandse bankrekeningnummers. Daardoor was het voor een bank of betaalinstelling noodzakelijk zich aan te sluiten op de Nederlandse betaalinfrastructuur. Vanaf nu is dat niet langer nodig. Met de introductie van de SEPA-standaarden komt er een Europese infrastructuur tot stand waarbij binnen- en buitenlandse overboekingen op dezelfde wijze plaatsvinden. Dit maakt het voor buitenlandse aanbieders eenvoudiger aan het iDEAL-betaalproces deel te nemen.

Webwinkels en andere organisaties die iDEAL als betaalmiddel accepteren, hebben tot 1 augustus 2013 tijd voor aanpassingen.

Moedermaatschappij Currence verwacht dat nu iDEAL voldoet aan de SEPA-standaarden meer buitenlandse partijen het gaan aanbieden. Voor consumenten vergroot dat de mogelijkheid om makkelijk en veilig hun grensoverschrijdende online aankopen af te rekenen.

Deel dit bericht

1 Reactie

Dirkjan

Vraag me af of iDEAL hiermee niet al te laat is…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond