Deel dit artikel
-

IFA: TomTom heeft vertrouwen in smartphonemarkt

Navigatiebedrijf TomTom ziet weer licht aan het eind van de tunnel. Directeur Corinne Vigreux ziet de navigatiemarkt sneller herstellen dan verwacht. Mede dankzij de smartphone.

Vigreux, die sprak op IFA in Berlijn, houdt rekening met een gunstig vierde kwartaal. Volgens haar zijn de eerste signalen van detailhandelaren gunstig.

TomTom had het de afgelopen jaren moeilijk in de zogenoemde PND-markt (losse kastjes) door concurrentie van navigatieprogramma’s op smartphones.

Nu draait TomTom zelf aardig mee in deze markt. In Berlijn werd de nieuwe Android-app ten doop gehouden die in oktober zal verschijnen. Het Android-platform zou een grote markt kunnen worden voor TomTom, ook al wordt de software niet gratis aangeboden. Het bedrijf denkt dat mogelijkheden als offline kaarten klanten zullen trekken. Googles eigen navigatie-oplossing vereist een continue internetverbinding.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

2 Reacties

CowboyTim

TomTom zegt:
Googles eigen navigatie-oplossing vereist een continue internetverbinding.

Google zegt:
TomTom’s navigatie-oplossing vereist een shitload aan opslagruimte.

PeterS

Voordeel van TomTom zit hem vooral in de intelligentie van het route algoritme dat rekening houdt met historische en realtime verkeersinformatie

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond