Deel dit artikel
-

IKEA, L’Oreal en Alibaba Cloud vandaag op E-Commerce Live!

IKEA, Rabobank, L’Oreal, Alibaba Cloud, Centraal Beheer en Bpost zijn maar enkele van de bedrijven die vandaag presentaties geven op Emerce E-Commerce Live! De laatste editie vond in 2019 plaats vanwege de coronapandemie. Morgen loopt de Beurs van Berlage vol voor Emerce Digital Marketing Live! Wat kun je verwachten?

E-Commerce Live! en Digital Marketing Live! vinden plaats op woensdag 1 en donderdag 2 juni. Er zijn niet minder dan zeven podia, van groot tot klein, waar je tegelijkertijd wordt bijgepraat over nieuwe ontwikkelingen, al dan niet aan de hand van thema’s als online advertising, analytics & data, marketplaces 2.0, customer loyalty, tech, conversion, fulfillment & logistics, payment & checkout, e-commerce platforms, cross border. search, e-mail marketing & automation en mobiel.

Elk evenement telt zeker 50 sprekers, paneldiscussies, inspiratie cases en ronde tafel sessies.

De kleinere zalen vind je op de eerste verdieping. Op de begane grond vind je de sponsors en de catering die – let op! – niet inbegrepen is bij de prijs. Het is ook de plek om te netwerken.

Enkele hoogtepunten van E-Commerce Live!

Maxilia is in de afgelopen jaren meerdere keren de grens over gegaan. Letterlijk: uitbreiden naar andere markten binnen Europa. Figuurlijk: niet alles gaat zoals je verwacht. Wat kun je leren van andere culturen en markten? Over hoofdbrekens, uitdagingen, onverwachte effecten én de learnings die jij direct kunt toepassen. Luister naar Vincent de Wit van Maxilia.

Ruben Teunissen (CRO Specialist Conversational bij Centraal Beheer) vertelt hoe bij Centraal Beheer de traditionele chatbot in kleine stapjes laten evolueerde naar een slimme digitale assistent. Hij deelt de verschillende interessante inzichten die hij en zijn collega’s tot nu toe tijdens deze reis hebben opgedaan. Sleutelwoorden: analyseren, testen, valideren, personaliseren en optimaliseren.

Met shopstreaming – of live shopping – wordt winkelen via livestreams bedoeld. Klanten kunnen virtueel met een verkopers door winkel lopen, ontdekken en kopen. JohnBeerens.com organiseerde een JB Club Livestream! en is daarmee een pionier in zijn vakgebied. Eindbaas John Beerens legt uit hoe hij is begonnen.

Carhartt werkkleding is een legende onder de vakmensen en ambachtslieden, inmiddels wereldwijd. Tegenwoordig wordt Carhartt kleding vanuit Carhartt Europe in Amsterdam naar heel Europa verscheept.Martijn van Egmond neemt ons mee in zijn ecommerce ervaring en zal inzichten delen.

Enkele hoogtepunten van Digital Marketing Live!

Move over Millennials! Terwijl het leven van Millennials meer en meer op dat van ouderen begint te lijken met het huisje, tuintje, baby’tje en boompje waar ze van droomden, is het aan Gen Z om de wereld te veranderen, nieuwe lifestyle trends uit te zetten en consumentengedrag te veranderen. Expert van de dag is Joeri van den Bergh van InSites Consulting.

Met de komst van vele Conversational AI is het ontwikkelen van een chatbot, voice assistent of zelfs digital human toegankelijker geworden. Dat wil niet zeggen dat het eenvoudig is om goede dialogen te ontwikkelen. De meeste bots hebben het vaak fout en worden onvoldoende doorgetraind op herkenning van de klantvraag. Badal Marhé van Interpolis en Maureen Bosch van Achmea lichten hun projecten toe. De digitale assistent van Interpolis weet (wel) wie je bent, begrijpt je situatie, stuurt gepersonaliseerde berichten en zal ook 24/7 taken voor je kunnen uitvoeren.

Kort, korter, kortst. De eerste drie seconden tellen. Hoe kun je als bedrijf met korte video je verhaal vertellen en opvallen op Instagram (Reels), TikTok of Youtube (shorts)? Dat vertelt Kirsten Jassies, social media expert en trendwatcher.

We staan aan het begin van de digitale roaring twenties. Voor marketeers gaat de wereld de komende jaren écht veranderen. Merken zullen gedwongen worden om een actieve houding aan te nemen in hun digitale marketing strategie en nieuwe opkomende mediatypes en innovaties onderdeel te laten worden van hun mediaplannen. Tenminste, als ze relevant willen blijven bij Millennials en Generatie Z. Jasper Oelers van Ad Alliance belicht drie aanstaande digitale trends: Podcasting, de Creator Economy en de disruptie door Voice Commerce & Media.

Beide evenementen zijn gratis voor Emerce leden. Niet-leden betalen 240 euro. Kaarten bestel je hier voor DML! en hier voor ECL!

Foto’s Peter Boer

De Beurs van Berlage is het beste te bereiken met het openbaar vervoer. Amsterdam CS is een paar minuten lopen verwijderd. Je kunt in de buurt van de Beurs van Berlage parkeren, maar dan betaal je wel de hoofdprijs.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond