Deel dit artikel
-

iMMovator zet experienteel acceleratorprogramma op voor mediabedrijven

iMMovator start een experienteel acceleratorprogramma voor media gerelateerde startups. Doel van het programma Media Matters is om startups die in de tweede fase van hun groei zitten (de scale-ups) een versnelling te laten doormaken. De focus van de accelerator ligt op het kruisvlak van media en ICT.

Het initiatief komt voor uit een startupwedstrijd die iMMovator vorig jaar heeft georganiseerd met onder meer Media Park Beheer en het Instituut voor Beeld & Geluid.

Via het programma krijgen de scale-ups toegang tot nationale en internationale mediaspelers, kapitaal en het netwerk. De bestaande bedrijven op hun beurt krijgen toegang tot talent, ideeën en nieuwe technologieën en diensten.

De media-accelerator richt zich naar eigen zeggen op urgente vragen als: Hoe krijg je mediacontent daar, waar het qua inhoud, moment en platform voor de gebruiker de meeste relevantie heeft en hoe verdien je daar geld mee?

Als de resultaten van de pilot positief zijn, wordt in 2017 met het volwaardige programma gestart. De pilot wordt meegefinancierd door het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond