Deel dit artikel
-

Imtech neemt systeem-integrator Brocom over

Technische dienstverlener Imtech, dat ook gespecialiseerd is in ICT, neemt de Amersfoortse systeem-integrator Brocom over. Imtech betaalt vijfmaal de winst voor belastingen voor Brocom, dat vorig jaar een omzet behaalde van 57 miljoen euro.

Imtech heeft zijn hoofdkantoor in Gouda en is behalve in Nederland ook in onder meer Duitsland, België en Spanje actief. Het bedrijf richt zich op telecom, installatietechniek, maar ook op ICT, waarbinnen het zich profileert als systeem-integrator. De verschillende ICT-activiteiten van Imtech zijn eind november gebundeld tot een organisatie, Imtech ICT. Er werken 700 mensen, waarmee het een van de grotere ICT-dienstverleners in het land is.

De activiteiten van Brocom sluiten aan bij de ICT-tak van Imtech, ook Brocom profileert zich als systeem-integrator. Het bedrijf beheert op basis van prestatiecontracten voor zijn klanten de volledige ICT-infrastructuur, adviseert en implementeert complete server-oplossingen en levert ook de techniek voor geautomatiseerde werkplekken (desktoptechnologie). Bij Brocom werken 110 mensen, het bedrijf behaalde vorig jaar een omzet van 57 miljoen euro.

Imtech betaalt als overnamesom vijfmaal de winst voor belastingen over 2002. Het bedrag wordt in contanten voldaan. Imtech zegt dat Brocom direct positief zal bijdragen aan de winst per aandeel voor beleggers in Imtech. De overname dient nog goedgekeurd te worden door de Nederlandse Mededingingsautoriteit (Nma).

In de eerste helft van dit jaar behaalde Imtech – in zijn geheel – een omzet van 694,3 miljoen euro. Dat is ongeveer 200 miljoen euro meer dan in de eerste helft van 2001, de toename werd voor een belangrijk deel veroorzaakt door overnames. Autonoom groeide het bedrijf met 5 procent. Het bedrijfsresultaat steeg met 12 procent tot 29,5 miljoen euro.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond