Deel dit artikel
-

Imtech: voor 30 miljoen euro aan umts-contracten

Technische dienstverlener Imtech uit Gouda is door onder meer KPN Mobile, E-Plus en Vodafone ingeschakeld voor het aanleggen van umts-netwerken. De contracten hebben een waarde van 30 miljoen euro.

Het onderdeel Imtech Telecom is betrokken bij de 'uitrol' van umts-netwerken voor KPN Mobile, E-Plus en Vodafone. Het bedrijf zal ingeschakeld worden in Nederland, Duitsland en België en daar de bestaande gsm-locaties geschikt maken voor umts-gebruik, onder meer door umts-antennes te plaatsen.

Meerdere telecombedrijven zijn momenteel bezig voorbereidingen te treffen voor de introductie van umts. KPN kondigde recent aan dat het tot en met eind 2005 1,4 miljard euro zal investeren in de aanleg van umts-netwerken in Nederland, Duitsland en België, het merendeel daarvan – 1,1 miljard euro – zal in Duitsland geïnvesteerd worden.

KPN voert momenteel een test met umts, samen met de gemeente Den Haag, Siemens Nederland, het Gemeentelijk Havenbedrijf Rotterdam en Eneco Energie. Zowel de politie van Den Haag als het Loodswezen in Rotterdam krijgen de beschikking over umts-toestellen.

Imtech zegt te verwachten dat nog meer telecombedrijven zullen aankloppen voor diensten op het gebied van umts. "In het verleden heeft Imtech voor bijna alle providers een aanzienlijk deel van het Nederlandse gsm/gprs-netwerk verzorgd. Mede op basis van deze expertise is Imtech vanaf de start van umtsbetrokken geweest bij de technische realisatie van netwerken en voorzieningen die umts mogelijk moeten maken", zegt het bedrijf. Twee jaar geleden voerde het samen met Vodafone al een proef met umts.

Deel dit bericht

2 Reacties

gerrrit

Aiai, nog meer investeringen in een techniek waarvan nog niet zeker is of het wel gezond is, terwijl de laatste tijd wel bekend is dat enige voorzichtigheid en meer onderzoek geboden is. Is dit lef? Of dom? In Telecommagazine schrijft een columnist hierover dat klagers zeurpieten zijn. Ik kan me herinneren dat over asbest, sigaretten, teer, de straling bij Radio Kootwijk, enz enz enz, ooit dezelfde toon werd aangeslagen. Ik ben voor meer onderzoek. Overigens ben ik van mening dat de staat die umts-miljarden maar snel moet terugbetalen.

Pat Kin

Gerrit, …….Get a life 4 gods sake!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond