Deel dit artikel
-

‘Indiase Reliance overweegt bod op T-Mobile Nederland’

Er is een nieuwe kandidaat voor T-Mobile Nederland opgedoken. Volgens Bloomberg overweegt het Indiase Reliance Industries een bod op T-Mobile Nederland. Het bedrijf van de miljardair Mukesh Ambani heeft belangen in de olie-, energie-, technologie- en telecomsector.

In mei bevestigde Deutsche Telekom dat verkoop van T-Mobile Nederland een mogelijkheid is die serieus wordt onderzocht. Deutsche Telekom heeft 75 procent van de aandelen. De rest is van het Zweedse Tele2.

Beide partijen willen zo’n 4,5 miljard euro voor het Nederlandse telecombedrijf, de grootste concurrent van KPN.

Eerder meldde Bloomberg al dat ook investeringspartijen zoals Apax Partners, Apollo Global Management, BC Partners, Providence Equity Partners en Warburg Pincus interesse hebben.

Reliance is eigenaar van Jio, de grootste mobiele telecomprovider van India en de derde grootste mobiele aanbieder ter wereld.

De nieuwe eigenaar van T-Mobile Nederland zal mogelijk heel veel moeten investeren in de marketing rond een nieuw merk. Dat moest de Duitse eigenaar ook doen toen voorganger Ben werd overgenomen.

T-Mobile Nederland publiceert donderdag zijn kwartaalcijfers.

Foto Shutterstock

Deel dit bericht

2 Reacties

Hans

In dat geval stap ik over naar Vodafone of KPN.

Seb

Een potentiële overnamekandidaat zou ook wel eens Telenor kunnen zijn. Geografisch past Nederland namelijk perfect bij de activiteiten in de Scandinavische landen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond