Deel dit artikel
-

Infographic: verslaat m-commerce ecommerce?

Het is een open deur, maar m-commerce is bezig met een opmars dankzij smartphones en tablets. Nieuwe technieken als QR-codes en NFC vergemakkelijken online aankopen. Wat zijn de belangrijkste trends?

 

 

 

Deel dit bericht

5 Reacties

Jeremy Timessen

Ik denk niet dat dat gaat gebeuren eerlijk gezegd. Grote aankopen doe je liever via de pc dan via je telefoon (denk ik).

Reind

Ik denk er hetzelfde over als bovenstaand persoon, voor een app aankoop is het allemaal wel te doen maar wanneer ik bijvoorbeeld een product wil gaan configureren / samenstellen e.d. gaat dat gewoon velen malen sneller dan op een telefoon of tablet. Feit is dat de ruimtes die je op dergelijke devices hebt gewoon beperkt is waardoor je links of rechtsom zaken in moet gaan leveren. Iedereen roept dat het wint en absoluut komen gaat maar ik ben nog nooit ergens cijfers tegen gekomen van een Amazon, Bol, Wehkamp o.i.d. die aantonen dat er daadwerkelijk veel mobiel gekocht wordt… ik hoor vaker dat dat nog amper gebeurd eigenlijk.

Aankopen in bijvoorbeeld een appstore zeg ik ja, gaat het om wat complexere aankopen zie ik het zo 1-2-3 nog niet gebeuren. En voor mobile shopping echt door zal gaan breken zal men ook met betere betaalmethoden moeten kopen die sneller en makkelijker betalen mogelijk maken…

sander hamburger

Grappig bovenstaande reacties werden ook gegeven in 2001.
“Wie gaat er nou boodschappen doen op zijn computer?? Computer, computer hahaha nee die zijn voor wordperfect en boekhoud programmas”. Aldus een reactie van een grote retailer in 2001 bij ons aanbod voor een webshop. Never say never.

Roland van Boxtel

Met ontwikkelingen op het gebied van responsive design wordt ook configureren op mobile devices steeds gebruiksvriendelijker. Simpelweg een kwestie van tijd.

David

De meeste mensen hebben het product al in normale winkels bekeken en uitgeprobeerd en bestellen dat rustig thuis op de sofa voor de tv op hun tablet of smartphone.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond