Deel dit artikel
-

Infographic: wanneer posten op Facebook?

Er zijn complete theorieën en best practices over de juiste momenten in een dag om een bericht te posten op Facebook en Twitter. Beste tijd, zo blijkt uit onderzoek, is in het begin van de middag op een willekeurige werkdag.

 

 

 

 

 

 

 

 

Deel dit bericht

3 Reacties

Femke Marcar

Interessante infographic! Ik zou er wel een aantal kanttekeningen bij willen plaatsen:
– dit onderzoek is gebaseerd op amerikaanse gegevens en die zijn niet zomaar naar de Nederlandse doelgroep door te trekken
– per branche en zelfs per merk zijn de beste tijden om te posten verschillend.. Slechts uit te vinden door trial and error.
– daarnaast is het de timing sterk afhankelijk van het aantal vrienden dat men heeft en pagina’s dat men volgt. Mensen met weinig vrienden / pagina’s loggen op hun eigen tijd in en zullen dan je paginabericht later zien, maar wellicht wel reageren..

Harold Kip

Ik ben het eens met Femke. Veel van dit soort fraaie infographics komen uit de US en die data is niet zomaar te transponeren naar Nederland.

Elk platform en sociaal netwerk heeft ‘eigen tijden’.

Buddy Media heeft daar een tijdje geleden een paar heel mooie whitepapers over gepubliceerd. Voor zowel Twitter als Facebook. En uit de data die zij hebben geanalyseerd, blijkt dat per branche, duidelijke verschillend te zien zijn.

Voor Twitter: http://forms.buddymedia.com/whitepaper-form_strategies-for-effective-tweeting.html

Voor Facebook: http://forms.buddymedia.com/whitepaper-form_review-strategies-for-effective-facebook-wall-posts.html

Katrina Bull

Het lijkt mij ook dat dit per doelgroep en per leeftijdscategorie behoorlijk kan verschillen. Sommigen – zoals tieners/studenten – hebben meer tijd dan anderen om rond 3 uur ´s middags te gaan facebooken.

Uit persoonlijke ervaring is vooral tussen 19u en 21u een goede tijd om veel clicks te krijgen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond