Deel dit artikel
-

ING aast op Franse activiteiten Egg

ING Frankrijk voert gesprekken over de overname van de Franse activiteiten van de Britse internetbank Egg. De Franse activiteiten van Egg staan al langer in de etalage. Tot voor kort ontkende ING altijd dat het geinteresseerd zou zijn in Egg of in delen ervan.

Prudential, dat 79 procent van de aandelen Egg in handen heeft, kondigde in januari van dit jaar aan dat het van het belang in de Britse internetbank afwilde. Maar Egg zei toen al dat geen van de geinteresseerde kopers de zeer kostbare expansieplannen op de Franse markt wilde uitvoeren. Tot een verkoop van Egg kwam het daarom nooit.

Wel werd besloten eind juli van dit jaar de activiteiten van Egg Frankrijk te staken. Het staken van de Franse activiteiten ongeveer zou Egg ongeveer 170 miljoen euro kosten. Egg Frankrijk lanceerde in 2002 La Carte Egg nadat de Franse internetbank Zebank was overgenomen. Het aantal mensen dat de kaart bestelde, viel echter tegen. Omdat dat tegenviel moest Egg zijn investeringsbudget verhogen en zou er voor 2005 geen break even worden gedraaid zoals was voorzien.

In oktober vorig jaar liet Egg nog weten een joint venture-partner te gaan zoeken in Frankrijk. Zover is het echter nooit gekomen. Wel staan de activiteiten nu in de etalage en heeft ING Frankrijk alsnog interesse getoond in de Franse activiteiten van Egg die deze zomer in feite al beeindigd werden.

Volgens woordvoerder Peter Jong is het ING Direct Frankrijk te doen om 45.000 spraarrekeningen. Als die worden overgenomen dan gaan 40 van de 450 werknemers van Egg Frankrijk over naar ING Direct Frankrijk. In Frankrijk heeft ING Direct nu 367.000 rekeninghouders. Zij hebben een gezamenlijk spaartegoed van 8,6 miljard euro op een totaal spaartegoed dat bij ING uitstaat van 128 miljard euro, aldus Jong.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond