Deel dit artikel
-

ING koopt deel DSL-aanbieder Inovara

Bankconcern ING stapt in DSL-lijnen. Het bedrijf heeft een onbekend aandeel genomen in de zakelijke DSL-aanbieder Inovara. Deze Rotterdamse onderneming richt zich met haar breedbanddiensten specifiek op het Nederlandse midden- en kleinbedrijf. Inovara noemt zich de DSL-aanbieder met het grootste bereik van Nederland.

"Nederland begon met twintig partijen die DSL aanboden. Inmiddels zijn dat er nog zes", zegt Nick Appelboom van Inovara. "Drie daarvan richten zich specifiek op de zakelijke markt. Van die drie hebben wij potentieel het grootste bereik".

Hoeveel ING betaalt voor een aandeel in Inovara, maken de partijen niet bekend. De enige mededeling die de partners willen doen, is dat het om een "aanzienlijk" aandeel gaat.

Inovara startte vorig jaar augustus, en realiseerde sindsdien 1300 DSL-lijnen. Het ligt in de bedoeling om minimaal in een zelfde tempo door te groeien, zegt Appelboom. De deelname van ING betekent een "versteviging van de expansieplannen". Het Rotterdamse bedrijf heeft op dit moment de beschikking over meer dan honderd wijkcentrales in Nederland, waarmee meer dan 245.000 bedrijven van een DSL-aansluiting kunnen worden voorzien

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond