Deel dit artikel
-

ING: Niet geïnteresseerd in Egg

ING Groep zegt niet geïnteresseerd te zijn in de Engelse internetbank Egg. ING Groep-dochter ING Direct concurreert met Egg op zowel de Britse als de Franse markt. Van Egg is bekend dat eigenaar Prudential ervan af wil.

ING Direct wil het liefst zelfstandig groeien en niet door middel van overnames. “De bank groeit op dit moment zo hard dat overnames helemaal niet nodig zijn,” zegt ING woordvoerder Dailah Nihot. Tot nu toe maakte ING Direct maar twee keer een uitzondering, het kocht in Duitsland achtereenvolgens Direkt Bank en Entrium.

Een andere reden dat ING niet geïnteresseerd is, is dat Egg vooral gespecialiseerd is in het uitgeven van creditcards. Volgens Nihot is dat geen interessante markt voor ING Direct die het vooral moet hebben van internet-spaarrekeningen. “Dat doet Egg ook wel, maar het is niet hun belangrijkste dienst,” zegt Nihot.

Egg staat al een tijdje te koop, maar echt vlotten met de verkoop van de Britse internetbank wil het niet. Eigenaar Prudential zegt ook geen haast te hebben. Onlangs nog haakten twee potentiele kopers af, waaronder de Royal Bank of Scotland.

Egg concurreert op zowel de Britse als de Franse markt met ING Direct. In het Verenigd Koninkrijk heeft Egg 3,2 miljoen klanten en in Frankrijk heeft  het er 130,000. Het verlies van Egg komt voor het grootste deel voor rekening van de Franse activiteiten. Dat verlies was vorig jaar 32 miljoen Britse pond. In het Verenigd Koninkrijk is Egg wel tamelijk succesvol.

ING Direct heeft 310.000 klanten klanten in het Verenigd Koninkrijk (maar de bank is er pas sinds mei 2003 actief) en in Frankrijk zijn dat er 340.000.

De belangrijkste Europese markt voor ING Direct is nog altijd Duitsland. Volgens de laatste cijfers heeft de bank daar 3,7 miljoen klanten. Maar die cijfers zijn van december 2003. Inmiddels is dat aantal nog weer hoger, aldus de woordvoerder van ING. ING Direct zou in Duitsland nu bijna vier miljoen klanten hebben. In totaal heeft ING Direct acht miljoen klanten. 


Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond