Deel dit artikel
-

LeWeb: Instagram zit goed bij Moeder de Gans

Instagram blijft onafhankelijk binnen Facebook. Dat vertelde oprichter Kevin Systrom gisteren op het congres LeWeb in Parijs.  “Iedereen denkt dat als een bedrijf wordt overgenomen, de oorspronkelijke werknemers vertrekken en er niets meer gebeurt. Voor ons is het sindsdien alleen maar beter geworden.

Instagram, maker van een app met filters voor het bewerken van foto’s die met een smartphone worden gemaakt, werd eerder dit jaar door Facebook overgenomen voor één miljard dollar. Sindsdien is het aantal werknemers uitgebreid van vijftien naar 25 mensen, van wie een deel van Facebook zelf komt. Hoewel Instagram bij Facebook introk, opereert het bedrijf  nog altijd grotendeels zelfstandig. “De bemoeienis van Mark Zuckerman en anderen moet je zien als de relatie Raad van Bestuur tot de CEO. Ik heb hun advies tot nu toe als zeer positief ervaren.”

Intagram heeft inderdaad weinig te klagen. Toen bekend werd dat Facebook de appmaker zou overnemen, had men 25 miljoen gebruikers, nu zijn dat er honderd miljoen.

Gisteren werd ook bekend dat Instagram geen gebruik meer maakt van Twitter Cards, een voorziening van het sociale netwerk om in Twitter zelf foto’s in een aparte opmaak weer te geven. “Zie het als een evolutie hoe we onze content willen beheren”, aldus Systrom, die ontkende dat er sprake is van rivaliteit tussen Facebook en Twitter. “De pers wil dat maar al te graag uitvergroten, maar de onderlinge verstandhouding is gewoon goed. Er komt gewoon een eigen oplossing die beter is.”

Multimiljonair Systrom blijft voorlopig bij Instagram. “Ik weet echt niet wat ik over tien jaar doe,” vertelde hij. “Het helpen van jonge ondernemers heeft zeker mijn belangstelling.”

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond