Deel dit artikel
-

Intel investeert in Koreaans mobile payments-bedrijf

Intel steeekt geld in het Koreaanse bedrijf voor mobiele betalingen Mobilians. Met Mobilians kan content op het mobieltje makkelijker worden afgerekend.

Mobilians verzorgt onder meer mobiele betalingen voor TU media, een bedrijf dat is gespecialiseerd in het uitzenden van streaming beelden op het mobieltje. TU media bedient onder anderen Samsung, Yahoo, MSN en nog enkele andere contentpartijen.

Hoeveel Intel steekt in Mobilians is niet duidelijk. Andere aandeelhouders in Mobilian zijn behalve het management ook drie venture capitalists. Dat zijn KTF en NEXT Venture Capital. Het bedrijf werd al in 2000 opgericht en verzorgt ook sms-campagnes voor bedrijven. Het noemt zichzelf tegenwoordig total payment provider. Sinds 2002 is het ook actief in China.

Ook blijkt Intel nog geld te hebben gestoken in een onlangs opgericht bedrijf dat zich wil gaan specialiseren in het distribueren van mobiele content. Dat heet Bellrock Media. Het bedrijf is opgericht door de Japanner Hiroshi Nakata, hoofd strategie van het Japanse productie bedrijf Yoshimoto Kogyo en door Peter Levin, mede-oprichter van Quattro Media.

Deel dit bericht

1 Reactie

Gerrit

In Korea is de mobiele markt zoveel groter als in de rest van de wereld. Gezien het feit dat steeds meer telefoons ook worden uitgevoerd met microsoft mobile platform denk ik dat het ook niet lang zal duren dat Intel zijn producten gaat afstemmen op de groeiende mobiele markt.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond