Deel dit artikel
-

‘Internet in Nederland steeds duurder’

Internet in Nederland is duur in vergelijking met andere Europese landen en het wordt steeds duurder. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond en het Belgische Test Aankoop.

Belgische onderzoekers vergeleken de prijzen van internet only-abonnementen van minimaal 100 Mbps met een looptijd van minimaal 2 jaar in 8 Europese landen. In België kost zo’n abonnement het meest: gemiddeld 48 euro per maand.

Maar ook Nederland is duur, want daar betalen consumenten gemiddeld 41 euro per maand. Spanje is met 25 euro per maand het goedkoopst. En ook in Frankrijk zijn consumenten voordelig uit. Zij betalen gemiddeld 27 euro per maand.

Onderzoekers van de Consumentenbond vergeleken de prijzen van internet only-abonnementen van twintig Nederlandse providers. Daarbij hielden ze rekening met kortingen en eenmalige en vaste kosten, zoals aansluitkosten of maandelijkse bijdragen voor apparatuur en verrekenden deze in de prijs.

Internet only-abonnementen zijn het duurst bij XS4All en Solcon. Zij vragen respectievelijk 47,65 en 46,75 euro per maand voor 100 Mbps. KPN zit daar met 45,40 euro net onder. Budget Alles-in-1 is met 29 euro per maand het goedkoopst.

Steeds sen zo’n beetje de markt. Echte concurrentie is er veel te weinig. En dat is slecht voor consumenten.’

Foto Pixabay

Deel dit bericht

2 Reacties

KoalaBear

Alle dank gaat uit naar Ziggo.. gelukkig binnenkort vanaf!

bert

We hebben hoer gelukkig derde optie: 4G. Prima alternatief voor 26€/mnd. Ben alleen bang dat verkoop Tmobile ook laatste goedkope provider richting Kpnziggo drijft.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond