Deel dit artikel
-

Internet en telefoon blijven taboe voor Ladbrokes

Het monopolie van de Lotto bij het organiseren en aanbieden van kansspelen in Nederland en het weren van kansspelaanbiedingen via internet en de telefoon door het Engelse Ladbrokes is niet in strijd met het Europese recht van vrij verkeer van diensten. Dat heeft de Hoge Raad vandaag geconcludeerd.

Ladbrokes had tegen een eerdere uitspraak van het hof in de bodemprocedure cassatieberoep ingesteld.

De Lotto heeft in Nederland als enige op grond van de Wet op de kansspelen een vergunning voor het organiseren kansspelen, zoals lotto’s, sportprijsvragen en instantloterijen. Ladbrokes, een Engels bookmakerskantoor, biedt op haar website kansspelen aan en  de mogelijkheid om via de telefoon deel te nemen aan weddenschappen. Daarmee bereikt Ladbrokes ook het Nederlandse publiek zonder dat Ladbrokes daarvoor een vergunning van de Nederlandse overheid heeft gekregen.

De Lotto vond dat Ladbrokes in strijd met de Wet op de kansspelen handelde. De Lotto moet zich namelijk op grond van de vergunning houden aan een groot aantal strenge voorschriften, terwijl Ladbrokes dat niet doet. Daardoor zou Ladbrokes zich een oneerlijke voorsprong hebben verschaft op haar concurrent de Lotto.

In 2003 heeft de rechter in kort geding op vordering van de Lotto Ladbrokes bevolen om voor Nederlandse ingezetenen de toegang tot haar website te blokkeren. Die uitspraak heeft in hoger beroep en cassatie standgehouden.

De Hoge Raad heeft alle klachten van Ladbrokes ongegrond geoordeeld en het beroep verworpen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond