Deel dit artikel
-

Internetbank Binck maakt winstsprong

Online beleggingsbank Binck ziet de nettowinst in een jaar tijd met 43 procent groeien tot 13,1 miljoen euro.

Dat blijkt uit de gunstige kwartaalcijfers die het bedrijf vanochtend presenteerde (PDF).

Het bedrijfsresultaat steeg met 19 procent tot 49,3 miljoen over het tweede kwartaal. Het aantal beleggingsrekeningen nam in een jaar toe met 22 procent, 4 procent in het kwartaal, tot 407.000 rekeningen. Het aantal transacties daalde in een jaar met 2 procent, maar steeg in het tweede kwartaal met 16 procent.

Zeventien procent van de beleggingsrekeningen is actief in het buitenland. In Frankrijk steeg het aantal rekeningen met 165 procent tot 27.000. Binck breidt deze beleggingssite steeds verder uit met marktspecifieke informatie en hulpmiddelen voor beleggers. In België groeide Binck met 34 procent tot 37.000 rekeningen.

Het zogeheten geadministreerd vermogen steeg in een jaar met 37 procent tot 8,5 miljard euro. Dat zijn zowel spaar- als beleggingsrekeningen. Daarvan staat 15 procent in het buitenland.

Binckbank investeert behalve in internationalisering ook in verbreding van zijn werkterrein. Twee weken geleden maakte het de joint venture BeFrank met Delta Lloyd bekend, een prijsvechter op de pensioenmarkt. Daarnaast introduceerde het met TOM, The Order Machine, met Optiver. Hierin nam ABN Amro half juli een belang van 25 procent. Het product ProTrader komt uit eigen gelederen en is een beleggingsproduct voor de zeer actieve belegger.

Binckbank is op de Nederlandse markt actief met de merken Binck en Alex.

Beleggers reageerden positief op de kwartaalcijfers en beloonden het aandeel met een stijging van bijna 2 procent.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond